Friday, April 20, 2012

Cikgu Harith Iskander Memberikan Tips Yang Berguna Untuk Murid-Murid


Harith Iskander ketika mengajar pelajar Tingkatan Satu di SMK Segambut di Kuala Lumpur.

Jika anda tidak memahami sesuatu, sila bersuara dan bertanyakan soalan.

Pelawak dan pelakon Harith Iskander berkata, ia merupakan cara terbaik untuk menimba pengetahuan dan memahirkan bahasa baru.

“Setiap kali anda bertanyakan sesuatu perkataan yang anda tidak faham, tuliskan dan tanya kepada guru untuk mengetahui maknanya.

“Dan lebih banyak bahasa yang anda pelajari, lebih banyak peluang yang akan anda peroleh untuk berkomunikasi dengan mereka yang di luar lingkungan teman-teman,” katanya kepada pelajar Tingkatan Satu di SMK Segambut di sini, Khamis.

Harith turut terlibat dalam kelas untuk permainan improvisasi dan penyerahan komputer riba kepada pelajar-pelajar sebagai hadiah semasa beliau menghabiskan masa selama satu setengah jam mengajar bahasa Inggeris, yang merupakan sebahagian daripada Minggu Teach For Malaysia.

Beliau mengetuai kelas berkenaan bersama dengan felo Teach For Malaysia, Ratnadewi Lim Sani Sukiman Lim dan berjanji untuk kembali lagi ke sekolah itu, dalam sebulan lagi.

Saya mahu anda menyimpan semua perkataan Inggeris yang anda pelajari dalam buku nota, dan apabila saya datang semula ke sini pada Mei, saya mahu melihat sekurang-kurangnya terdapat 50 perkataan baru,” katanya kepada para pelajar sekolah itu.

1 comments:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,ZYHE MAULANA KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI ZYHE MAULANA DI NOMOR (0852-9827-5599) KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE ~KLIK DISINI~
JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..


JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI ZYHE MAULANA NMR (0852-9827-5599) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI PAKAR MUSTIKA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More