Wednesday, December 28, 2011

Erra gembira dengan perkahwinan Yusry & Lisa

gambar Erra dan Yusry meninggalkan mahkamah syariah selepas sah bercerai pada 2006


Artikel Oleh Nadia Najib Cinema Online

28 Dis - Perkahwinan di antara aktress terkenal dan jelita, Lisa Surihani bersama pengarah "Hikayat Merong Mahawangsa", Yusry Abd.. Halim, bukanlah satu rahsia setelah satu majlis kecil telah dibuat untuk mengumumkan tarikh nikah dan persandingan yang bakal dibuat tahun hadapan pada tanggal 23 Februari di Masjid Tuaku Mizan, Putrajaya.

Umum sedia maklum tentang perkahwinan sebelum ini di antara Yusry dan Erra Fazira yang pernah berkahwin sekitar tahun 2003 hanya mampu bertahan lebih kurang 3 tahun. Kini semuanya tinggal kenangan dan Erra dengan Yusry kekal sebagai kawan baik. Dan Erra juga telah pun mendirikan rumah tangga bersama Engku Emran Engku Zainal Abidin dan dikurnai seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Erra yang diminta memberikan komen susulan mengenai berita perkahwinan bekas suaminya itu menyatakan bahawa beliau amat gembira dan mendoakan yang terbaik buat Yusry dan Lisa. Malah Erra berharap agar mereka berdua akan bahagia ke anak cucu dan segera menimang anak selepas disatukan nanti.


Erra Fazira gembira bersama suami Engku Emran Engku Zainal Abidin dan anak sulung perempuan Engku Aleesya.

Sedikit latar belakang Erra Fazira:

Nama sebenar: Fazira Wan Chek
Tarikh lahir: 9 Februari 1974
seorang pelakon terkemuka tanahair, penyanyi, model fesyen, pengacara Tv, producer filem dan bekas Ratu Cantik Malaysia tahun 1992 Miss Malaysia/World 1992

1 comments:

Chef Wan said...

era mmg nampak sedih Yusry ceraikan die tapi si yusry ni tersengih bagai! ptuii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More