Wednesday, February 8, 2012

[Video] Syed Shamim (Clora Studio)Gabungan 3 elemen dalam satu kumpulan untuk berkongsi minat masing-masing. Kami mempunyai 3 kumpulan berasingan pada mulanya iaitu Vokalis yang terdiri daripada Syed Shamim & Tasha Manshahar, Music oleh Aizat dan Video oleh Ximited Production.

Sesetengah orang tanya, kenapa Clora Studio tetapi bukan Tasha Manshahar? Sebab Tasha adalah seorang daripada Clora Studio yang akan bergerak bersama, kami tak tumpu untuk masuk ke dalam bidang artis, kami tak tiru mana-mana artis yang dah lahir dalam industri ni cumanya kami buat semua ini atas minat kami & kami cuba berkongsi sesuatu dengan semua orang. Terima kasih sesangat kepada yang menyokong Clora Studio

Kepada yang tidak suka apa yang kami buat, kami tak paksa sama sekali untuk anda suka dengan hasil kami. Cuma kami minta, berhenti caci maki, fitnah, marah-marah and semua yang berkaitan sebab kami buat semua ini bukan untuk menyakiti hati anda. Terima kasih jugak sebab beri pendapat positif @ negatif tapi kami ambil semua itu sebagai mekanisme untuk membangun. Terima kasih semua!
Sekarang ini sudah seperti menjadi ikutan apabila ramai di kalangan individu yang muncul di laman You Tube menyiarkan bakat mereka sebelum diangkat menjadi artis yang membolehkan mereka berkarya di pentas seni negara.

Dengan perkembangan teknologi yang semakin pesat, ramai yang gembira mencuba bakat dengan mencipta lagu dan lirik, dirakam sendiri seterusnya di muat naik ke laman You Tube untuk menjadi tontonan umum.

Dari kemunculan Yuna, seterusnya Diandra Al-Junaidi dan Najwa Latif, semuanya dilihat sebagai artis perempuan yang mampu dan berpotensi untuk pergi jauh dalam mengembangkan bakat nyanyian mereka.

Terbaru, Tasha Manshahar, seorang gadis biasa menjadi fenomena apabila nama dan kumpulannya, Clora Studio menjadi bualan hangat di kalangan penulis-penulis blog yang amat meminati seni muzik.

Selain itu, lagu nyanyian Tasha, ‘Be Mine’ bergandingan bersama dengan ahli-ahli Clora Studio mencipta rekod apabila mendapat jumlah tontonan lebih dari 40,000 penonton dalam masa hanya empat hari!

Suatu rekod yang sukar dipercayai, namun kelunakan dan kelembutan suara Tasha dalam menyanyikan lagu tersebut berjaya memikat hati pendengar-pendengar setia gadis manis itu.

Di laman sosial Facebook milik Tasha dan Clora Studio, mereka adalah gabungan tiga elemen yang bergabung dari tiga kumpulan berasingan iaitu vokalis terdiri daripada Syed Shamim dan Tasha Manshahar, bahagian muzik diketuai oleh Aizat serta video oleh Ximited Production.

Mungkin masih belum lagi terbuka untuk berada bersama-sama artis lain yang sudah terkenal, Clora Studio menyatakan mereka lahir ke dalam industri seni kerana minat dan ingin berkongsi dengan semua pihak melalui kebolehan bakat yang mereka ada.

Penyanyi ayu bagi lagu ‘Be Mine’, ‘Hati Ini’, ‘Put The Blame On Me’, Tasha kini sedang menjalani pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda Perguruan dan bakal bergelar seorang guru.

Selain itu, mereka juga mempunyai laman sosial mereka sendiri di Facebook iaitu Clora Studia dan Tasha Manshahar (Clora Studio).

Bukan itu sahaja, Tasha juga mempunyai blog hasil penulisannya sendiri iaitu, ‘Little Letters To Myself’ yang banyak memberikan kata-kata semangat kepada dirinya serta para pembaca.

Bagi yang tidak percaya dengan kebolehan dan bakat yang ada dalam diri Tasha serta Clora Studio, anda bolehlah mendengar lagu-lagu mereka yang banyak terdapat di laman You Tube kini.

Semoga bakat dan kebolehan dalam mengembangkan minat mereka itu mendapat sokongan oleh peminat-peminat di luar sana dan menutup persepsi negatif masyarakat bahawa gadis You Tube itu hanyalah ingin meraih populariti semata-mata serta mengejar cita-cita sebagai penyanyi melalui jalan yang singkat.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More